Τέρμα στη σπατάλη τροφίμων

Έχεις ήδη εγγραφεί; Μπορείς να συνδεθείς εδώ. 

Με την εγγραφή σας στην Πλατφόρμα του LIFE FOODPrint μπορείτε να βοηθήσετε στην μείωση της σπατάλης τροφίμων! Εγγραφείτε ως χρήστης πιο κάτω και βοηθήστε στην καλύτερη διαχείριση του επιπλέον φαγητού. Κάντε κλικ στα εικονίδια πιο κάτω και εγγραφείτε!

Πρόσφερε Φαγητό

Έχετε περισσευούμενα τρόφιμα και φαγητό στην επιχείρηση, σε κοινωνική ή εταιρική εκδήλωση, ή οπουδήποτε αλλού, τα οποία επιθυμείτε να προσφέρετε; Εγγραφείτε στην πλατφόρμα για να σώσετε και να προσφέρετε τα περισσευούμενα τρόφιμά σας σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ελέγξετε τι έχετε προσφέρει, καθώς και τους κοινωφελείς φορείς που βοήθησαν οι δωρεές σας.

Χρειάζεσαι φαγητό

Είστε κοινωφελής φορέας που βοηθά κοινωνικά ευάλωτες ομάδες; Εγγραφείτε στην πλατφόρμα και γίνετε αποδέκτης προσφορών φαγητού από δωρητές που προέρχονται από όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο, θα σώσετε ασφαλή προς κατανάλωση τρόφιμα και θα φροντίσετε να φτάσουν στο τραπέζι ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Βοηθήστε μας να σώσουμε φαγητό

Είστε συνειδητός καταναλωτής και ανησυχείτε για τα επίπεδα της σπατάλης τροφίμων; Εγγραφείτε ως άτομο και αποδεχτείτε δωρεές τροφίμων ή δώστε τρόφιμα σε άλλα άτομα στην κοινότητά σας.

Το έργο «LIFE – FOODPRINT» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζει στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων . Στόχος του έργου είναι, σε πρώτο στάδιο, η συνειδητοποίηση από πλευράς του κοινού και ειδικών ομάδων στόχων της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τα οργανικά απόβλητα και η ευαισθητοποιηση του, με απώτερο στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς. Η βιώσιμη κατανάλωση και η διαχείριση των αποβλήτων αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα και εμπλέκει όλο το φάσμα της κοινωνίας, από τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές μέχρι και τους επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης. Η ενημέρωση των ομάδων στόχων θα συμβάλλει στην αλλαγή των αντιληψεων τους και στην υιοθέτηση φιλικών περιβαλλοντικών πρακτικών.