Είστε νοικοκυριό, άτομο ή επιχείρηση;

Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τη σπατάλη τροφίμων! Μετρούμε τη σπατάλη για να δούμε πώς θα τη μειώσουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς να μειώσετε εύκολα τη σπατάλη τροφίμων;
Πόσες μερίδες φαγητού πετάμε άραγε, ενώ υπάρχουν άλλοι που έχουν ανάγκη;

Είναι κρίμα. Είναι κρίμα!

Μαγειρεύουμε όσο χρειαζόμαστε, όσο θα καταναλώσουμε.

Ψωνίζουμε με βάση τις ανάγκες μας. Αποφεύγουμε τα περιττά ψώνια.

Ορθές πρακτικές φύλαξης και συντήρησης τροφίμων. Οργανώνουμε σωστά το ψυγείο και τα ντουλάπια μας, για να αποφύγουμε την απόρριψη χαλασμένων ή ληγμένων τροφίμων.

Προσφέρουμε τα τρόφιμα που περισσεύουν. Φροντίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση και τα προσφέρουμε σε κοινωνικά παντοπωλεία.

Προσφέρουμε σε ζώα/κατοικίδια. Το φαγητό που μας περισσεύει αν δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αλλά είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να προσφερθεί για ζωική κατανάλωση.

Χώροι εστίασης — Το φαγητό που δεν καταναλώνεται από τον πελάτη μπορεί να παρέχεται στον πελάτη σε πακέτο ή να δίνεται σε αδειούχο διαχειριστή.

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

Ψωνίζω, μαγειρεύω, αποθηκεύω σωστά;

Μάθετε τα πάντα μέσω των οπτικοακουστικών μας μέσων. Βιντεάκια που θα σας λύσουν κάθε απορία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι ο υπολογιστής σπατάλης;

Είμαι ο Υπολογιστής Σπατάλης.
Ο υπολογισμός που κάνω δίνει ενδεικτικά αποτελέσματα που μας βοηθούν να ευαισθητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση για να μειώσουμε την σπατάλη τροφίμων.
Κάθε φορά μετρήστε τη ποσότητα που πετάτε στα σκουπίδια για το τελευταίο 24ωρο με βάση τον κατάλογο τροφίμων που σας δίνουμε. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά τρόφιμα που συνήθως καταναλώνουμε.

Μετρά το
κόστος στην τσέπη σας

Η μέτρηση μεταφράζεται σε ευρώ. Υπολογίζει πόσα ευρώ θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ανά ημέρα και πόσα ευρώ μέσα σε ένα χρόνο

Μετρά το
κοινωνικό κόστος

Η μέτρηση γίνεται με βάση τις θερμίδες των τροφίμων που σπαταλάτε και ακολούθως μετατρέπεται σε μερίδες φαγητού ανά ημέρα και αριθμό ατόμων που θα μπορούσαν να τραφούν σε ένα χρόνο

Μετρά το Περιβαλλοντικό Κόστος

Η μέτρηση μεταφράζεται σε αριθμό κινητών τηλεφώνων που θα μπορούσατε να φορτίσετε τη συγκεκριμένη ημέρα και σε αριθμό αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να αποσυρθούν από την κυκλοφορία μέσα σε ένα χρόνο

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Κάντε 3+1 απλά βήματα

Επιλέξτε τα τρόφιμα που πετάξατε στα σκουπίδια το τελευταίο 24ωρο. Εισάγετε στον Υπολογιστή Σπατάλης τις ποσότητες τροφίμων που πετάτε (λαχανικά, φρούτα, κρέας, ψωμί κτλ)

Εμείς κάνουμε ΑΥΤΟΜΑΤΑ τον υπολογισμό της …σπατάλης

Εσείς βλέπετε το αποτύπωμα της σπατάλης σας. Έτσι θα ξέρετε και θα σκεφτείτε αλλιώς.

Θα σας υπενθυμίζουμε στο email σας να κάνετε ξανά τη μέτρηση σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.